Bestyrelsen har ordet

Når man står på tærsklen til et nyt år, så gør man status over året der er gået. 

FCKFCs bestyrelse

Man vender og drejer alle de gode og dårlige oplevelser, der har været i løbet af det år vi snart kan vinke farvel til. Som fodboldfan går man helt sikkert og afspiller samtlige klip fra mindeværdige kampe i hovedet igen og igen, og forsøger at blive enig med sig selv om hvilken kamp, hvilket mål, hvilken spiller og hvilken oplevelse, der egentlig var årets største og bedste.

For hvad var årets oplevelse egentlig? Var det da vi kunne krydse endnu et mesterskab af, som for mange af os skete i en bus eller på en rasteplads på vejen hjem fra Viborg. For nogen var dette det allerførste mesterskab, for andre var det nummer 15. Var det en af de to varmeste kampe meget længe, da vi tog turen til Prag? Var det at kunne træde ud på det mægtige Old Trafford for første gang med en fra den næste generation af fodboldfans i hånden? Eller var det Roonys sejrsmål i overtiden ved efterårets derby i Brøndby, der fik hele tribunen til at eksplodere?

For vores vedkommende står 4-3 sejren over Manchester United klokkeklart. Det var ganske enkelt en fuldstændig vanvittig kamp og endnu en magisk aften. En kamp, der skriver sig direkte ind i F.C. Københavns historie, og er umulig at komme udenom i en alltime top-3. Pulsen er først nu ved at have fundet et normalt leje igen.

Hver især har vi vores største fodboldoplevelse fra 2023 som vi med glæde kan tænke tilbage på, og uanset hvor stor en præstation, der er tale om, så giver fodbolden os så meget mere end de 90 minutter kampen spilles. Det er præcis de oplevelser, der gør det så meget værd at være fodboldfan og bruge hver en krone på at følge holdet i tykt og tyndt.

Skal vi gøre status over året i selve F.C. København Fan Club, så må vi konkludere, at det overordnet set har været et rigtig godt år for fanklubben.

Udover at have solgt langt over 1800 pladser på busser og fly i ind- og udland, og dermed have skabt oplevelser for livet for rigtig mange af vores medlemmer, så har vi også haft nok at se til i forhold til alle vores øvrige aktiviteter.

Vi føler selv at 2023 har været året, hvor vi i den grad har udviklet os og gjort fanklubben mere attraktiv for nye, nuværende og gamle (velkommen tilbage) medlemmer. Vi føler, at vi har forstærket vores position både i forhold til F.C. København, men også gjort os selv til en vigtig spiller andre steder, hvor F.C. København fans stemme skal være stærk, klar og afgørende. Vi er gået ind i sager både af egen vilje, men også med en tro på, at vi kan gøre en forskel for vores medlemmer, når de finder noget urimeligt og kontakter os, fordi de selv føler sig magtesløse.

Og ikke nok med vi har fået en tilgang af medlemmer, så har vi dette år også styrket vores bestyrelse med helt nye stærke kræfter ligesom vi også har set et boom i nye engagerede frivillige, der gerne vil bidrage på den ene eller anden måde.

Det har været altafgørende for os med nye frivillige, da vi aldrig nogensinde før har haft så mange ideer og arrangementer som vi tripper for at få ført ud i livet.

Vores fokus har især været at skabe en sund frivilligekultur, der gør det meningsfuldt at være en del af vores frivillige, men i den grad også forsøge at skabe en mere positiv fankultur for alle, især med øje på vores børn og unge fans. De fortjener opmærksomhed og lige så gode forhold som alle os andre og så fortjener de muligheden for at blomstre og selv fortolke, hvordan de har lyst til at vokse op og være fans af F.C. København.

I adskillige år har vi bedt om bedre kommunikation og koordinering op til derbykampene. Vi har især efterlyst en bedre dialog med politiet, da vi tidligere har oplevet, at kommunikationen er gået skævt og det blandt andet har ført til kaos, tåregas og fredelige fans der er kommet i klemme mellem politi og Brøndbyfans. Vi ser det som en kæmpe sejr, at vi endelig har fået dialogen tilbage og at vi officielle fanklubber er inddraget i denne enormt vigtige del af fodboldkampene. Selvom dialog ikke kan løse alle problemer, så er to derbys på vestegnen forløbet så roligt som man overhovedet kunne ønske sig, og vi det har været enormt gavnligt, at vi har kunne koordinere og bruge hinanden for at undgå unødige konfrontationer.

Efter to veloverståede derbys på vestegnen, der forløb så fredeligt som overhovedet muligt og med meget få anholdelser, havde vi håbet, at vi kunne krydse et tredje vellykket derby af. Vi havde ligeledes en forhåbning om at tilbageholdelse af fans kunne lykkes lige så godt som i udlandet, hvilke desværre ikke var tilfældet. For desværre oplevede vi igen, at koordineringen ikke forløb som planlagt, hvilket resulterede i, at adskillige fans, der udelukkende befandt sig på det forkerte sted, på det forkerte tidspunkt, kom i klemme mellem politi og de uroligheder, der opstod efter kampen. Det er ikke bare møghamrende ærgerligt at se tilbage på, men også nedslående, at vi på egen hjemmebane fejler, når det handler om at kunne afvikle et fredeligt derby. På vegne af de fans der kom i klemme og oplevede at få knippelslag fuldstændig umotiveret, forsøger vi at kortlægge og udarbejde en nøje udførlig rapport om hændelserne til dette derby i samarbejde med Brøndby Support og DFF, så vi i fællesskab kan evaluere og forhåbentlig påpege, hvor i koordineringen vi har fejlet, så det ikke kommer til at ske igen.

Det skal slås fast, at vi anser politi og andre myndigheder som uhyre vigtige samarbejdspartnere for at lykkes og afvikle højrisiko kampene, og derfor er vi overhovedet heller ikke enige i de 1312 (= ACAB = All Cops Are Bastards) bannere der er blevet luftet temmelig heftigt den seneste tid. Især fordi vi som almindelige fredelige fodboldfans udmærket godt ved, hvordan det er at blive sat i bås med hooligans- og uromagere. Til gengæld skal vi som fodboldfans have mulighed for at ytre os og vise vores utilfredshed, også overfor myndighederne. For vil man trænge igennem som fodboldfan, så er den mest oplagte mulighed at gøre det på et fyldt stadion. Vi er ikke enige i budskabet, men vi er voldsomt enige i, at der ikke skal gives bøder af den kaliber for at udtrykke sig kritisk og da slet ikke af en disciplinærinstans, der ikke lader til at have den store indsigt i fankultur, men til gengæld har spidskompetencer indenfor andre aspekter i fodbolden.

Jo, selvom året har været godt for F.C. København Fan Club, så bliver vi heldigvis aldrig overflødige. Vi har masser af arbejde at gå i krig med, også i 2024.

Vi vil gerne takke jer alle for året der er gået. Vi glæder os til et spændende 2024, hvor vi gerne vil love, at der kommer meget mere fra F.C. København Fan Club til mange trofaste medlemmer og medfans.

 

Glædelig jul & godt nytår til dig og din familie.

 

Casper D, Casper F, Christian H, Christian T, Kim, Lars & Mie