Møde med Justitsministeriet: Fælles udmelding fra FCKFC & BS
Det er nok ikke gået mange fodboldfans næse forbi, at Justitsminister Peter Hummelgaard var hurtig til at reagere på de uroligheder der fandt sted efter kampen mellem F.C. København og Brøndby IF for halvanden uge siden og bare få dage efter slutfløjtet indkaldte Justitsministeren fodboldens aktører til møde torsdag d. 12. september.
På dette møde deltog repræsentanter fra Brøndby Support, FC København Fan Club med Justitsministeren, Politiet, Brøndby IF, FC København, DBU, Divisionsforeningen og DFF (Danske Fodboldfans).
[Justitsministeren indkalder fodboldaktører efter søndagens uroligheder | Justitsministeriet]
På mødet understregede Justitsministeren behovet for at tage hånd om vold og hærværk, og der blev diskuteret særlige tiltag rettet mod de voldsparate fodboldfans, herunder brugen af teknologiske løsninger som f.eks. ansigtsgenkendelse på stadion, som vi allerede kender fra Brøndby Stadion og forventer at F.C. København får godkendelse til at benytte i Parken indenfor den nærmeste fremtid. Ansigtsgenkendelse kan sikre, at folk med karantæne ikke får adgang til kampene, og det er tiltag som disse vi skal kigge på, hvis vi skal lykkes med at skille de få brodne kar ud fra mængden.
“For os er det vigtigt, at der er en balanceret tilgang, der både adresserer sikkerhedsudfordringer og samtidig sikrer en positiv oplevelse for det meget store flertal bestående af fredelige fans.”
Vi understregede selvfølgelig vores vilje til at samarbejde med myndighederne om at skabe en tryg og inkluderende atmosfære til vores indbyrdes kampe. Vi gav vores input til den aktuelle situation og fremhævede her møderne rundt om Derby-kampene, som er utroligt vigtige for den gode afvikling af kampene. Med dette redskab kan de relevante parter se hinanden direkte i øjnene og dele erfaringer, så vi sammen forbedrer os fra kamp til kamp.
Lydhør Justitsminister
Under mødet var justitsministeren meget lydhør og oprigtigt interesseret i alle parters input, oplevelser og tiltag, samt at finde muligheder hvor ministeriet kan bistå fodboldens parter. Alle parter er enige i, at fokus fortsat skal være på de at ramme de få, der laver balladen, samt at de allerede igangsatte initiativer skal have tid til at blive fuldt implementeret.
Vores opfattelse var, at Justitsministeren gik lige så fortrøstningsfuld fra mødet som vi gjorde, og vi håber, at vores møde resulterer i flere fornuftige og gennemtænkte løsninger, som vi alle i fællesskab kan arbejde videre på. Vi følte i hvert fald, at vi blev både hørt og forstået af Justitsministeren.
Fanklubbernes rolle og bidrag
Brøndby Support og F.C. København Fan Club spiller en afgørende rolle i at fremme en positiv og sikker kampoplevelse. Som bindeled mellem fans og klubber er fanklubberne med til at kommunikere vigtige budskaber og styrke dialogen mellem fans og myndigheder. Vi bidrager aktivt til sikkerhedsarbejdet ved at deltage i møder og drøftelser, hvor vi deler vores indsigter og erfaringer fra fan perspektivet, således både på gårsdagens møde, til Derby-møder, i Dialogforum og til alle andre møder, hvor vi inviteres ind til at bidrage positivt med kampafvikling og sikkerhedsarbejdet.
Fanklubberne er engagerede i at opbygge og vedligeholde et positivt fanmiljø, hvor respekt og fællesskab er i centrum. Vores indsats er med til at sikre, at kampene ikke blot handler om fodbold, men også om en fælles og tryg oplevelse for alle fans. Vi ser det som vores ansvar at arbejde konstruktivt sammen med klubberne og myndighederne for at finde løsninger, der kan minimere risikoen for vold og uroligheder, samt at fokus er på de få, der går over stregen, så alle andre kan gå trygt til kamp. Vi arbejder for at øge forebyggelsen, så vi i fremtiden kan have færre negative episoder og flere positive historier.
“Vi er glade for, at Justitsministeriet og Politiet anerkender at dialog med fansene er vigtig, og vi ser frem til et fortsat konstruktivt samarbejde, der sikrer, at fodboldoplevelser forbliver festlige og sikre for alle,” udtaler repræsentanter fra de to fanklubber.
Vi ser frem til fortsat dialog og samarbejde med både Justitsministeriet, Politiet, Divisionsforeningen, DBU og klubberne for at skabe de bedste rammer for fodboldoplevelser i Danmark. Vi vil fortsat arbejde aktivt for at fremme positive fanmiljøer og bidrage til løsninger, der mindsker risikoen for vold og uroligheder i forbindelse med fodboldkampe.
Fokus på de positive historier
Vi vil godt runde af med en appel til pressen, til medfans, til politikere og til alle med interesse i dansk fodbold - Lad os løfte hinanden, lad os løfte den positive fortælling. Lad os sammen sætte større fokus på alle de mange positive fan historier, der er derude frem for at lade de negative fylde.
Lad os sammen hylde det store frivillige arbejde der løftes i hele landet for at gøre fodboldkampe til en fest med tifoer, sange og stemning. Alle de gange fans på tværs af klubber mødes og hjælper hinanden.
/FC København Fan Club & Brøndby Support