Efter to rolige derbykampe: Lad os gøre to til tre!

Kampinfo 8. Nov 2023

Som før de to seneste kampe i Brøndby mellem Brøndby IF og FC København deltog FCKFC og Brøndby Support op til søndagens derby-opgøret i Parken i dialogmøde med deltagelse af fanklubberne, Københavns politi, Vestegnens politi og klubbernes sikkerhedsansvarlige.

Det var det tredje formøde op til et Derby, og det var den første gang at Københavns Politikreds var vært.

Vi stiller naturligvis altid op til disse møder, da vi mener, at møderne har en ekstrem høj værdi for alle parter og vores kommunikation forud for kampene er altafgørende for os som forskellige aktører på dagen. I fællesskab kan vi hver især forsøge at koordinere og skabe de bedst mulige rammer for en festlig og fredelig afvikling af den største fodboldkamp i Danmark.

Møder løser ikke alt, men de er vigtige
Vi ved godt, at møderne ikke løser alle problemer og vi er heller ikke naive i forhold til at vide at visse problemer ikke kan løses rundt om et bord, men vi mener, at dialogen før og efter kampene er både helt central samt ekstrem gavnlig, hvis vi skal have kampene til at glide så gnidningsfrit som muligt.

Lovgivningen om mulighed for tilbageholdelse af fans var lige trådt i kraft ved sidste derby, og Vestegnens Politi fik straks tilladelse til at benytte muligheden ved kampen på Brøndby stadion tilbage i september.

Københavns politi har ligeledes søgt om tilladelse i forbindelse med kampen på søndag og fået godkendt, at de også ved denne kamp har lov til at tilbageholde udebanefans i op til en time efter slutfløjt. Derudover er der blevet indført skærpet strafzone i et område omkring stadion.

Opbakning til tilbageholdelse af udebanefans
Vi bakker fuldt op om tiltaget med at tilbageholde udebanefans, da vi ved, det har stor effekt på at reducere risikoen for ballade, hvilket vi også så til kampen i september. Tilbageholdelsen giver politiet bedre arbejdsvilkår og giver den fornødne tid til at fans kan trække væk fra området og unødige konfrontationer kan blive undgået.

Vi er dog kede af, at der stadig hersker en opfattelse af, at fodboldfans skal behandles som vanekriminelle, der gennem skærpede strafzoner risikerer øget straf. Det er ikke noget, vi er fortalere for eller ser som en nødvendighed, for at kunne afvikle fodboldkampe i god ro og orden.

Vores håb er dog, at vi med flere fredelige derbys i bagagen kan ændre denne opfattelse af fodboldfans og med meget få anholdelser vise, at der skydes gråspurve med kanoner i lovgivningen om de skærpede strafzoner.

Lave antal anholdelser
I forbindelse med de seneste to derby-kampe har politiet sammenlagt foretaget tre anholdelser i relation til afviklingen af kampene. Vi er naturligvis ekstremt tilfredse med det lave antal anholdelser, men vi ved også, at vi ikke bare kan læne os tilbage og tage det for givet, at det forbliver sådan til derby-kampene.

Derfor skal der igen lyde en klar og tydelig opfordring til, at vi i fællesskab bidrager til endnu et mindeværdigt og fredeligt derby, så vi sammen kan gøre to til tre!

Vi ønsker alle en god kamp.

/FCKFC & Brøndby Support

 

Udmeldingen fra Københavns Politi kan læses her