F.C. København Fan Clubs ordinære generalforsamling 2024 referat

Årets generalforsamling lukkede dørene kl. 19.00 og kort herefter bød konstitueret formand Christian Hindkjær velkommen til Fanklubbens ordinære generalforsamling 2024.

 

1. Valg af dirigent

 

Bestyrelsen pegede på Katinka som dirigent. Katinka blev valgt som dirigent uden nogen modkandidater.

Hun tog herefter ordet og takkede for valget.

Dirigenten kunne konstatere, at generalforsamlingen var lovligt indkaldt, da indkaldelsen var på bagsiden af Brølet #92 der blev omdelt første uge i december 2023. Desuden har der været indkaldelse været på foreningens hjemmeside kort tid forinden generalforsamlingen.

Dirigenten kunne ligeledes konstatere, at der var 14 fremmødte på generalforsamlingen, 1 uden stemmeret, samt 32 fuldmagter.

 

Herefter gav dirigenten ordet til konstitueret formand Christian Hindkjær der kunne fremlægge årsberetningen for bestyrelsen. Da formand Lars Thor Jensen havde orlov frem til generalforsamlingen, stod Christian Hindkjær for fremlæggelsen.

 

2. Årsberetning – bestyrelsens beretning v/formanden   

Det har været et godt år for F.C. København Fan Club. Et rigtig godt år faktisk.

Rent sportsligt blev 2023 også et rigtig godt år, hvor F.C. København kunne nappe The Double og vi for femte spillede os i et Champions League gruppespil, og derfra videre en 1/8-dels finale i selvsamme turnering.

Ingen tvivl om at den sportslige succes smitter af på os som fanklub. Det kan i den grad mærkes.

Vi har for første gang lang tid oplevet en medlemsfremgang. På regnskabet kan vi se, at vi har fået en stigning på langt over 1100 nye medlemmer, hvis vi måler ud fra det medlemsantal vi havde i 2022. Og på få dage i september bød vi velkommen til langt over 500 nye medlemmer. Medlemstilgangen er der flere årsager til. Ikke alene er vi blevet mere synlige som fanklub i 2023, men vi føler også at vores høje aktivitetsniveau og vores altid veltilrettelagte udebaneture har gjort os attraktive som fanklub. Vi har desuden indført at vores udebaneture, i takt med deres enorme popularitet, udelukkende er for vores medlemmer, fordi vi synes det er mest fair, at vores gode og lave priser kommer vores medlemmer til gode. Det har naturligvis også haft indvirkning på det stigende medlemstal.

Hvis vi skal starte med synligheden, så har vi længe følt, at vi har haft svært ved at skille os ud og markere os som fanklub. Vores ambition har gennem mange år blandt andet været, at være fansenes samlede stemme udover blot at være et medlemsblad af høj kvalitet og en rejsearrangør. VI har altid set fanklubber som en fagforening for fans, men det har været svært for os at komme igennem med denne fortælling og markere os som den samlende enhed vi sådan set altid har været. Det ændrede platinkort bomben på. Da F.C. København varslede radikale ændringer omkring platinkortet og loyalitetsprogrammet var der noget helt konkret som berørte mange af vores medlemmer og medfans, og som var en oplagt sag for fanklubben at kæmpe for på, både medlemmer og medfans vegne. Og her kunne mange pludselig se meningen med en officiel fanklub, der tør at gå til klubben på vegne af knapt 8000 medlemmer.

Gudskelov lyttede klubben til os på adskillige møder og blev enige med sig selv om at beholde platinkortet mod en prisstigning.

Loyalitetsprogrammet, der nu hedder FCK point, blev vi inviteret med til at forme til en udgave, der er spiselig for alle og både giver plads og mulighed for nye at komme til, men også tilgodeser mennesker, der af den ene eller anden årsag ikke kan komme så meget til fodbold, som de tidligere har kunne.

Begge dele er noget som vi kan være enormt tilfredse med og glade for, at klubben har lyttet og anset os som en vigtig samarbejdspartner, når det kommer til sager der ligger fansene meget på sinde. Vores samarbejde er i 2023 blevet stærkere og med gensidig respekt.

Og det er ikke kun her, at vi som fanklub kan ændre på de ydre forhold og forsøge at skabe en bedre fodboldkultur.

I en tid, hvor fodbolden aldrig har været mere populær, og i den grad har udviklet sig til på visse tribuner, at være en ungdomskultur, er der behov for os at være et stabilt omdrejningspunkt, som man ved hvor man har og hvor folk kender vores holdninger klart og tydeligt.

Vi elsker den udvikling, der er kommet, men når kulturen pludselig bliver skyld i, at vi som fans bliver udelukket fra at kunne støtte vores hold på udebane til vigtige kampe, hvilket vi desværre også har oplevet i 2023, så er det for os vigtigt, at vi stopper op og overvejer hvor vi er på vej hen.

Allerede i sensommeren 2022 indkaldte den daværende justitsminister Mattias Tesfaye til et stormøde med fodboldens aktører, for at nedsætte et ekspertudvalg til at forsøge at forhindre de få i at ødelægge fodboldfesten for os andre. I 2023 er dette ekspertudvalg blevet til et dialogforum, hvor vi sammen med andre fanklubber og øvrige aktører, drøfter de nye tiltag (tilbageholdelse, skærpet strafzone, formøder forud for derby) og fodboldkulturens udvikling.

Vores samarbejde har aldrig været bedre og stærkere på tværs af klubber og politikredse og vi ser afgjort, at et af de helt store højdepunkter for os ikke bare i 2023, men indenfor i hvert fald det halve af fanklubbens levetid, er, at vi har fået et enormt stærkt samarbejde med Brøndby Support og politiet. Det er her vi virkelig kan skabe en forskel.

 Vi er meget tilfredse med denne udvikling.

Tilbage til egen andedam, så har vi foruden en medlemsfremgang oplevet en stor tilgang af stærke frivillige kræfter. Også her har vi som fanklub forsøgt at skabe en sund frivilligekultur, hvor vi klæder vores frivillige bedst muligt på til de opgaver de nu har. Det betyder blandt andet, at vi i 2023 tilbød alle konflikthåndteringskurser og i 2024 har vi tilbudt førstehjælpskursus til alle der ikke har det i forvejen.

Det har givet samtlige udvalg et gevaldigt løft og giver os muligheden for at tilbyde endnu flere aktiviteter for alle vores medlemsgrupper. Mange steder er vi stadig i en opbygningsfase, men fremtiden har aldrig været lysere og især på De Unge Løver og U18-delen, føler vi, at vi har meget mere at tilbyde, så vores medlemmer trygt kan bevæge sig fra familietribunen, til C-tribunen og videre ud i fodboldkulturen på egne ben.

De frivillige er rygraden i vores forening. Derfor kræver det også et stærkt hold mennesker, som man altid kan regne med træder til, såfremt andre har behov for at træde tilbage i en periode. Det oplevede vi/jeg i den tidlige sensommer, da (vores formand, Lars Thor) gik mere travlt efterår i møde rent arbejdsmæssigt, hvilket blandt andet også indbefattede lang flere rejseaktiviteter forbundet med arbejdet. Lars valgte efter drøftelse med resten af bestyrelsen at tage orlov året ud. En beslutning som resten af bestyrelsen bakkede op om og greb i løbet af ingen tid, hvilket blandet andet betød, at jeg (Christian Hindkjær) trådte til og blev konstitueret formand i Lars´ fravær.

Vores bod under C er også i rivende udvikling, hvilket også har været afgørende for en mere synlig fanklub. Tilbage i tidernes morgen, havde fanklubben en bod på Nedre C, der var samlingsstedet og der man kunne komme i kontakt med fanklubben på kampdage. Det har taget mange år at få en bod på Nedre C igen, men grundtanken er den samme og vores ambition er at vi igen skal gøre boden til et samlingspunkt. Vi har mange planer for boden og vi ser med glæde, at mange medlemmer allerede nu benytter boden efter hensigten og kommer forbi og hilser, handler og stiller spørgsmål om ture eller andet, der er relevant for dem at vide. Vi føler, at vi bringer nærheden til vores medlemmer hele vejen ind på stadion.

En ting er værdien i at være synlige og nærværende, noget andet er det vi rent faktisk omsætter for i boden. Vi tager nogle sats ind i mellem og vi har forsøgt at skabe et bredt udvalg af merchandise, for hele tiden at forny os skifter vi ofte ud i designs og det har øget omsætningen i vores bod betragteligt.

Ved udgangen af 2022 blev vi enige om at overdrage tifoudvalget til Sektion12 Foreningen. Både den økonomiske og administrative del var ganske enkelt blevet for omfattende og tung for os at bære som forening, og vi brugte uendelige ressourcer på et udvalg, der allerede burde være drevet selvstændigt og af S12 Foreningen. Det har været det helt rigtige valg for os at overdrage tifoudvalget, og det har i sidste ende givet os mere tid til at koncentrere os om andre ting, der er mere relevante for os. Det betyder ikke, at vi ikke bliver ved med at lave tifoer, men det betyder, at vi har bedre råderum til at fokusere på de øvrige tribuner, der ofte bliver glemt i det store tifobillede.

På udebanefronten har vi heller aldrig været bedre end i 2023. Vi kører med totalt udsolgte busser tæt på året rundt og i efteråret 2023 kunne vi sælge to store fly ud til henholdsvis München og Manchester på absolut rekordtid. Det betyder meget for os at tilbyde disse ture og også her gør vi os ekstra umage for at alle får en høj service og en mindeværdig tur.

I München arrangerede vi ovenikøbet en tur i turen og arrangerede to busser til Youth League for også at give vores medlemmer mulighed for at støtte den imponerende ungdom.

Så alt i alt har 2023 været et godt år for F.C. København Fan Club. Et år, der har manifesteret os som en vigtig del af fodboldkulturen og indenfor det fanpolitiske arbejde, der er så enormt vigtigt for os. Vi føler selv, at mange års hårdt arbejde endelig bærer frugt og vi føler, at vi endelig er blevet den fanklub vi i mange år har bestræbet os på at være. En fanklub for alle, der elsker F.C. København, en fanklub der er nærværende og kæmper de kampe som er svære for den enkelte fan, en fanklub der tilbyder aktiviteter for alle, en fanklub der er synlig og en fanklub der forsøger at opretholde den sunde fankultur gennem stærke samarbejder.

Efter formandens fremlægning af årsberetningen gav Katinka ordet til sig selv og Ninni Hammer. Da kasserer Casper Düring Koed desværre ikke kunne deltage i generalforsamlingen, blev årsregnskabet fremlagt af Katinka & Ninni, der har siddet med regnskabet i årets løb og frem til årsafslutningen.

 

1. Godkendelse af regnskab – gennemgang af regnskab for 2023 v/kassereren   

Foreningen kommer ud af 2023 med et overskud på kr.  202.465

Ninni gennemgik regnskabet og konstaterede at selvfølgelig er et overskud tilfredsstillende, men som forening er det ikke i vores interesse at komme ud med så stort et overskud og at overskuddet naturligvis vil blive brugt på foreningsaktiviteter og at dække underskud på eksempelvis udebaneture.

 

Der har været en tydelig stigning i medlemmer, hvilket naturligvis også betyder flere kontingentindtægter og så har boden og onlineshoppen fået et gevaldigt løft, hvilket også afspejler sig i indtjeningen på begge dele.

Udebaneturene var i 2023 også enormt populære og stort set alle ture har været udsolgte.

 

Spørgsmål: Førhen tjente fanklubben mange af sine penge på de europæiske ture. Tjenes der ikke længere så mange penge på dem?

Svar: Når vi planlægger europæiske ture, så kender vi ikke alle reelle udgifter. Vi vil gerne have sat dem til salg så hurtigt som muligt efter lodtrækning, så prisen er altid et skøn. Vi vil gerne tilbyde den laveste pris til vores medlemmer og derfor er vores priser nogle gange sat for lavt og andre gange lidt for højt, men det udligner sig så i sidste ende. På Manchester turen var billetten lidt billigere end vi havde kalkuleret med, men så var transferen i München så til gengæld dobbelt så dyr som vi havde forventet, så overskuddet fra den ene tur dækkede underskuddet på den anden tur. Sådan vil vi helst have det til at balancere. Vi er her jo ikke for at tjene penge på vores medlemmer, men for at kunne tilbyde dem de bedste priser, så flere kan have råd til at støtte holdet på udebane.

 

 

Regnskabet blev herefter godkendt af generalforsamlingen. 

 

2. Indkomne forslag    

Bestyrelsen har d. 22. marts 2024 modtaget 4 indkomne forslag.

Bestyrelsen har ved nærmere gennemgang af forslagene fundet at kun det første reelt er et forslag, hvorfor man har besluttet kun at behandle det første under dette punkt og lade de øvrige ´forslag´ indgå under eventuelt til gennemgang og diskussion.

Forslaget lyder således:

 Ifm. bestyrelsesmøder og generalforsamling skal der i fremtiden tages referat af disse. Referaterne skal offentliggøres på FCKFCs hjemmeside inden for 7 dage efter afholdt møde.

Forslaget blev drøftet åbent på generalforsamlingen. En af bestyrelsens mærkesager er netop åbenhed, men der er ofte emner der bliver drøftet på bestyrelsesmøderne der er personfølsomme eller direkte fortrolige, hvorfor det ikke ville give meget mening at afrapportere efter hvert bestyrelsesmøde. Der bliver skrevet referat til internt brug efter hvert månedligt møde, men bestyrelsen mener ligeledes, at det vil kræve unødig meget tid at skulle redigere referater og gennemgå dem efterfølgende, for derefter at offentliggøre dem når der vel at mærke er tale om frivillige kræfter og man forventer, at referaterne vil have interesse for meget få medlemmer. De vil langt hellere bruge tid og energi på vigtigere opgaver i foreningen.

Forslaget blev sat til afstemning på generalforsamlingen.

Forslaget blev nedstemt af en samlet generalforsamling.

 

3. Valg til bestyrelsen 

Inden valget til bestyrelsesposterne begyndte bad bestyrelsen om ordet. Formand Lars Thor Jensen tager ordet og fortæller, at han efter 12 år på posten træder af som formand for F.C. København Fan Club. Han har i sin orlovsperiode fået endnu mere rejseaktivitet og arbejde og han føler desværre ikke længere at han kan lægge den nødvendige tid i det at være formand for foreningen. Lars fortalte ligeledes, at han føler sig tryg ved at overlade formandsposten til nye kræfter, da han i sin orlovsperiode har fulgt med på sidelinjen og har følt at Christian og resten af bestyrelsen har taget opgaven på sine skuldre og udført den til perfektion.

 

Dette betød at der skulle findes nye medlemmer til flere pladser i bestyrelsen.

 

Bestyrelsen pegede på den konstituerede formand Christian Hindkjær som ny formand for foreningen.

    

Formand: Lars Thor Jensen –

Lars Thor Jensen valgte at trække sig fra posten. I stedet stillede næstformand Christian Hindkjær op til posten. Christian Hindkjær blev valgt til formand uden modkandidater

Næstformand: Christian Hindkjær 

Da Christian Hindkjær blev valgt som ny formand, blev hans næstformandspost ledig. Denne post valgte tidligere bestyrelsesmedlem, Casper Fischer Raavig, at stille op til. Casper blev valgt som ny næstformand uden modkandidater.  

Kasserer: Casper Düring Koed – Genopstiller ikke

Casper valgte ikke at genopstille som kasserer. Ninni Hammer stillede op til posten som kasserer og blev valgt uden modkandidater.

Bestyrelsesmedlem 1 år – Casper Fischer Raavig

Da Casper blev valgt som næstformand, skulle der findes et nyt bestyrelsesmedlem. Selvom pladsen er for 2 år, så vil den kun gælde for et enkelt år, da det nye bestyrelsesmedlem træder ind i Caspers periode. Sara Gangsted stillede op til posten. Hun blev valgt ind uden modkandidater.

Bestyrelsesmedlem for 2 år – Mie Bachmann – Modtager genvalg

Mie Backmann genopstillede til pladsen som 2. årigt bestyrelsesmedlem og blev valgt uden modkandidater.

Herefter blev der stemt om de to suppleantposter

Suppleant: Christian Thomsen – Modtager genvalg    

Christian Thomsen blev valgt ind uden modkandidater

Suppleant: Kim Dahl Hansen – Modtager genvalg

Kim Dahl Hansen blev valgt ind uden modkandidater

 

4. Eventuelt    

Eventuelt blev indledt med de resterende punkter indsendt af et medlem. Da de ikke anses som reelle foreslag, men punkter til overvejelse og debat blev de præsenteret her.

1. Indsendt forslag af medlem

Ifm. udebaneture vil bestyrelsen arbejde mod at etablere dialog med andre klubber om særskilte udebaneafsnit, som er forbeholdt børnefamilier, der hvor det er muligt.

Svar: Vi har i forvejen en rigtig god dialog med klubberne, men mange steder er et familieafsnit ganske enkelt ikke muligt. Vi har forsøgt at lave ture specielt til de yngste medlemmer og deres familier og her forsøger vi hele tiden at lave aftaler om et afsnit hvor børnene kan stå lidt for sig selv. Det er dog ikke muligt mange steder både i forhold til kapacitet og af sikkerhedsmæssige og andre årsager., men vi forsøger altid at finde det mest optimale løsning i samarbejde med klubben og vores SLO. Lige nu er den eneste løsning, at forsøge at lave et afsnit i afsnittet. Vi har tidligere haft mulighed for det i Farum, men her er det heller ikke længere en mulighed. Selvfølgelig vil vi blive ved med at forsøge – især til de kampe vi arrangerer ture til, men det ser svært ud.

2. Indsendt forslag af medlem

FCKFC skal indgå i dialog med FCK om at klubben skal oprette en billetbørs i stil med Fansale.dk, således at sæsonkortholdere kan komme af med deres billetter og samtidigt få en andel af deres udgift refunderet i form af e-Cash til boderne eller fanshoppen. Det samlede refusionsbeløb over en hel sæson kan dog ikke overstige prisen for sæsonkortet.

Svar: Det har vi faktisk selv haft med som et forslag til klubben ved tidligere møder og nærmest som et identisk forslag. F.C. København lyttede til os, men man har valgt at satse på frigivelse, udlån eller konventerne til billet som løsningerne lige nu. Det er ikke til at vide om man vil kigge nærmere på denne løsning en gang i fremtiden, men systemet fungerer som det er nu, så vi forventer ikke at det bliver lavet om.

3. Indsendt forslag af medlem

FCKFC skal indgå i dialog med FCK om at give mulighed for fans at fravælge sponsortryk, når de vil købe spillertrøjer til voksne i fanshoppen, hvis der er tale om en type sponsor, hvis kerneprodukt ikke er tilladt for personer under 18.

Svar: Det vil vi gerne tale med dem om, men vi er også ret overbeviste om, det ikke på noget tidspunkt vil være muligt at fravælge en hovedsponsor fra spillertrøjerne.

Spørgsmål fra generalforsamlingen:

Vil I genoverveje at tillade medbragte drikkevarer på udebaneturene?

Svar: Måske, men lige nu holder vi fast i man ikke må medbringe egne drikkevarer. Vi blev nødt til at tage nogle valg omkring dette, da vi oplevede, at flere og flere drak sig meget fulde i hård spiritus på turene, vi oplevede at vores guider fik trusler og andre ubehageligheder og vi har et ansvar for at vores udebaneture skal være rare for alle – uanset alder eller om du er på ”arbejde” for fanklubben. Vi lytter til alle forslag der kommer om nye eller andre drikkevarer og synes efterhånden, at vi er endt på et godt og varieret udvalg. Og som sagt, så er vi meget lydhør overfor nye idéer, da vi jo selvfølgelig gerne vil imødekomme deltagernes ønsker.

Spørgsmål fra generalforsamlingen:

Kan busserne ikke køre lidt tidligere?

Svar: Det kan de sådan set godt, men det handler om køre/hviletider og kører vi for tidligt så kræver turen en ekstra chauffør. En ekstra chauffør skal også have løn og så bliver turen væsentlig dyrere for vores medlemmer at tage på. Vi ved godt, at bussen nogle gange lander til den sene side, men det er svært at tage højde for trafikale udfordringer der kan opstå under vejs. Vi plejer at sigte efter at være der 1-1,5 time inden kampstart.

 

5. Fremtidsplaner   

Formand Christian Hindkjær fremlagde fremtidsplanerne:

Kort og godt handler det om, at blive ved med at gøre det vi har gjort det seneste år.  Af større planer for foreningen, så er det selvfølgelig at inddrage Kvindeholdet, så det bliver en fast del af F.C. København Fan Club. Her i den spæde start følger vi det kommende kvindehold tæt og vores ønske er at give dem den bedst mulige støtte fra starten. I bestyrelsen har vi et godt og tæt samarbejde med F.C. København også på kvindesiden og det er naturligt at man under F.C. København Fan Club har mulighed for at støtte alle dele af F.C. København. Vi har ventet på et kvindehold længe og derfor har vi også været klar til at bakke op fra det øjeblik det blev en kendsgerning. Netop derfor har vi også prikket Sara på skulderen inden generalforsamlingen, for at sikre os, at vi har et bestyrelsesmedlem med fuld fokus på Kvindeholdet og vi håber med tiden, at bestyrelsen kan udvides med endnu flere medlemmer der passioneret følger Kvindeholdet og har interesse i at bygge støtten op fra starten. Vi har store forventninger til kvindeholdet og det er os en stor glæde, at kunne være med fra starten ligesom vi også var på herredelen tilbage i 1991.

Overordnet set, så er vores planer for året at blive endnu bedre hele vejen rundt. Selvom 2023 var et godt år med overskud, flere aktiviteter, nytænkning og rigtig god dialog, så er vores ønske at gøre det hele endnu bedre i 2024.

Der var ingen spørgsmål til fremtidsplanerne.

 

Herefter kunne dirigenten takke for god ro og orden på årets generalforsamling.