Seminar hos Danske Fodbold Fanklubber - dag 2

Seminar hos Danske Fodbold Fanklubber - dag 2

I weekenden 22 - 24 jan. holder DFF det årlige seminar hvor folk fra hele landet mødes og taler fodbold.

Den nye turneringsstruktur, en status på problemerne i forbindelse med fodboldkampe i Danmark, workshop om “rigets tilstand”, good hosting og DFF’s fremtid var de overordnede emner, som dagens seminar bød på.

 

Dagen startede med et oplæg af to betjente fra den afdeling i Rigspolitiet, som beskæftiger sig med at indsamle og bearbejde data omkring anholdelser, karantæner mv. i forbindelse med fodboldkampe.

De to betjente gennemgik i grove træk en nyudgivet rapport, der omhandler antallet af sigtelser, anholdelser, antal personer i hooliganregisteret mm.

Det helt overordnede budskab var ikke til at tage fejl af:

 

Alle tallene pegede på, at der overordnet set er færre tilskuerproblemer i Danmark. Et billede som vi, DFF og selv politiet kan nikke genkende til selvom medierne ofte fremstiller det anderledes.

 

Herefter fik vi besøg af divisionsforeningens Claus Thomsen, der kom og holdt oplæg om den nye turneringsstruktur i Danmark.

Som de fleste af vores læsere ved så ændres turneringsstrukturen sig i sæsonen 2016/2017, hvor ligaen udvides til 14 hold og der kommer til at være et nedryknings slutspil. En nærmere gennemgang vil vi ikke komme med her, men det interessante ved oplægget var det forarbejde, som Divisionsforeningen havde lavet i forbindelse med ændringerne.

Kort fortalt har de på baggrund af en gennemgående analyse forsøgt at identificere de områder, som fans, klubber og spillere har vægtet som det vigtigste. Elementerne var bl.a. fairness, antallet af kampe, spændingsniveau mm.

 

Efter disse to oplæg var der lagt op til at deltagerne delte sig op i to grupper for at deltage i to forskellige workshops.

Vi deltog i workshoppen der omhandlede “Rigets tilstand”, som var et samlet oplæg af vestegnens SLO Lasse Bauer og den danske “fan"forsker Jonas Havelund. Formålet var at belyse ‘rigets tilstand’ ift. fodboldproblemer mere end det Rigspolitiet havde gjort tidligere på dagen med mere specifikke observationer - med det naturlige udgangspunkt i de gule vest fra.

Oplægget omhandlede herefter det svenske forskningsprojekt “Enable”, som opstod i kølvandet på den uheldige episode med den dræbte fodboldfan i Sverige.

Formålet er at analysere, hvordan det svenske politi, klubber, kontrollører og fans agerer før, under og efter fodboldkampe i Sverige med henblik på at minimere tilskuer urolighederne. Det er et mere videnskabeligt projekt, som forsøger at udvikle løsningsmodeller mere ‘proaktivt’ ift. hurtige snuptags løsninger fra politikere og klubber…. Noget vi kun kender alt for godt fra Danmark.

 

Den sidste workshop var en fælles workshop for alle seminarets deltagere og omhandlede good hosting, sikkerhed og stadion faciliteter.

Workshoppen belyste de mange forskellige typer af problemer, som fans på tværs af klubtilhørsforhold oplever rundt omkring på de danske stadions.

Den helt grundlæggende holdning blandt de mange fremmødte var, at fokus på dette ‘good hosting’ måske var en smule forfejlet og handlede mere om gratis pølser og velkomstskilte end at ‘levere’ de helt grundlæggende ting til os som fans.

Fungerende toilletter, adgangsforhold hvor man ikke får klaustrofobi, muligheden for koldt & varmt vand på toilettet osv.

Hermed blev der lagt op til, at DFFs arbejdsgruppe - i samarbejde med medlemmerne og Divisionsforeningen - skulle udarbejde en række konkrete ‘standarder’ og ting vi gerne vil have klubberne til at tage seriøst.

Noget som divisionsforeningen (der var repræsenteret på seminaret) meget gerne ville se nærmere på og virkelig gerne ville have konkrete inputs til.

 

Herefter sluttede dagens seminar og vi drog hjem på hotellet for at hvile inden aftenens ‘fest’middag. Her blev der drukket en øl eller to, hyggesnakket og socialiseret på tværs af klubskel og diskuteret fodbold til langt ud på natten.  

 

I næste udgave af Brølet vil du kunne læse mere om DFF seminaret.