Vi ser tilbage på en af de mere fredelige derbykampe

Siden i søndags har vi I F.C. København Fan Club været glade og lettede. Ikke kun på grund af resultatet af kampen mod Brøndby, men også fordi vi, set fra fanklubbens side, oplevede et af de fredeligste derbys i nyere tid.

 

Forud for kampen havde vi som fanklub sammen med Brøndby Support taget vores del af ansvaret og indkaldt sikkerhedsansvarlige og politi til møde for at koordinere afviklingen. Dette møde var en absolut succes og vi fik med mødet afværget eventuelle sammenstød, som viste sig at være til at løse ret enkelt ved at rykke lidt rundt på tidsplanerne.

 

Vi synes, at det tydeligt viser hvor afgørende det er, at alle parter er indstillet på at være samarbejdsvillige og fleksible for at få ankomst, indgang og generel afvikling til at køre så gnidningsfrit som overhovedet muligt.

De tilbagemeldinger vi har fået fra medfans vidner ligeledes om, at stort set alt på dagen klappede uden de store udfordringer. Selv marchen blev afviklet i god stemning og vi bider også mærke i at Vestegnens politi kun melder om to anholdte, hvoraf den ene var for fyrværkeri og den anden for besiddelse af euforiserende stoffer.

 

Det er klart, at vi som fanklub tager afstand fra voldelige optrin som det der beklageligvis udspillede sig på Glostrup station lørdag aften og det skal have konsekvenser for de personer der deltog i de voldelige handlinger, men det er vigtigt for os at understrege, selvom det ikke burde være nødvendigt, at videoen der florerer, ikke tegner et retvisende billede af alle fodboldfans.

 

Derfor bliver vi også noget forundrede over seneste udtalelse fra justitsminister Peter Hummelgaard og de politiske ordførere, der taler ind i at ville forbyde udebanefans til højrisikokampe på baggrund af hændelsen på Glostrup station.

Vi kan ikke se, hvordan det nogensinde bliver rimeligt at skulle straffe kollektivt. Og vi kan slet ikke få øje på logikken i at forbyde udebanefans til alle udebanekampe, på baggrund af hvad der sker dagene op til kampene. Det giver absolut ingen mening, når man bagefter kan se tilbage på en kamp der faktisk blev afviklet så fredeligt som muligt.

 

Tidligere justitsminister Mattias Tesfaye, nedsatte en ekspertgruppe som er kommet frem til nogle tiltag, der skal dæmme op for fodboldvold og disse er ikke en gang trådt i kraft, inden man allerede er ude med endnu mere vidtrækkende forslag.

 

Vi er samtidig forundrede over at man forsøger at skabe en dialog med fanmiljøet og samtidig har opfordret til større dialog og planlægning fans i mellem, men så med den anden hånd lægger op til forbud uden forudgående dialog parterne i mellem.

 

Med det forslag, straffer man netop de fredelige fodboldfans man forsøger at beskytte med de tiltag man er kommet frem til i ekspertgruppen, nu dialogforummet.

 

I næste uge sidder vi i F.C. København Fan Club igen i møde på Brøndby stadion. Denne gang for at evaluere kampen i søndags med selvsamme deltagere som forud for kampen. Vi ser frem til evalueringsmødet, så vi kan blive ved med at forbedre og snakke om hvad der blev gjort rigtigt.

 

Vi vil med dette gerne anbefale at politikerne anerkender det stykke arbejde der blev gjort både fra myndigheder og fans op til det her derby, huske at dialog og samarbejde rykker, hvis ikke mere, så i hvertfald mindst ligeså meget, som forbud og restriktioner. Og så huske at straf og konsekvens skal ramme dem der laver ballade, ikke alle os andre.

 

Kun på denne måde kan vi blive ved med at hæve standarden og forhåbentlig på den måde medvirke til at mindske uroligheder, så vi ikke igen skal til at spille højrisikokampe med fanrestriktioner.

 

/FCKFC