Carlo Holse: - Mine chancer er gode her

Carlo Holse er sikker på, at han kan slå igennem i FCK. Han håber på, at han inden for få år vil være en af de bærende kræfter på holdet. 

Af Christian Thomsen og Mikkel Faartoft (Foto: Allan Høgholm)

Siden han var lille, har Carlo Holse drømt at blive professionel fodboldspiller. I sommer gik drømmen så i opfyldelse, da han efter gode præstationer for klubbens U-hold og reservehold blev rykket op i F.C. Københavns førsteholdstrup på en 4-årig kontrakt. 

Trods stor konkurrence på holdet, er den 18-årige angriber ikke i tvivl om, at han en dag vil slå igennem i klubben.
 
- Der er mange andre, der har gjort det før mig, så jeg tror helt sikkert på det. Det går også fremad for mig, og nu begynder jeg at blive udtaget til kampene. Og bare det, at jeg som 18-årig sidder med på bænken til kampene, giver mig en kæmpe tro på, at jeg sagtens kan slå igennem her.

Han er dog klar over, at det som ung spiller kan tage tid, og han væbner sig derfor med tålmodighed. 

- Det er måske lidt sværere at slå igennem som ungdomsspiller i en så stor klub som FCK. Men hvis de ser mig som en, der kan slå igennem her, så venter jeg selvfølgelig. Jeg er stadig ung og har meget at lære endnu, og jeg synes egentligt, at der er fine muligheder. Jeg prøver bare at overbevise Ståle om, at jeg er den rigtige, siger Carlo Holse og afviser, at et lejeophold ville kunne komme på tale i nærmeste fremtid:

- Ikke nu. Jeg føler, at mine chancer er gode her, så jeg vil gerne blive i FCK. 

Passer ind 

Den 18-årige offensivspiller har F.C. Københavns DNA i kroppen. Han har fået sin fodboldopdragelse i både B1903 og KB og blev som 13-årig optaget på F.C. Copenhagen School of Excellence. 

Gennem ungdomsårene har han både spillet i forsvaret og på midtbanen, inden han for et par år siden blev rykket op i angrebet. Det er da også som angriber, at han blev rykket op på førsteholdet, og selvom han med sine 175 cm ikke ligner mange af sine forgængere, er han ikke i tvivl om, at Ståle kan bruge ham.

- Selvom vi førhen har spillet med ret store angribere, så tror jeg ikke, at det er uvant for Ståle at spille med en lille angriber som mig. Man så det med Santin dengang, og han fungerede jo godt sammen med Dame N’Doye, siger Carlo Holse.

Han lægger heller ikke skjul på, at han snarere skal spilles i dybden end i højden. For ifølge ham selv er det særligt her, at han har sin styrke.

- Jeg vil sige, at jeg er god nede i mellemrummene. Jeg er en god dybdeløber, jeg kan drible, og så er jeg en god afslutter, fortæller Carlo Holse, der har argentinske Lionel Messi som sit store forbillede.

Begge ben på jorden

Trods en god portion selvtillid og ros fra omgivelserne forsøger Carlo Holse at bevare begge ben på jorden. For selvom 2017 både har budt på debut på førsteholdet, en plads i førsteholdstruppen, spilletid i Europa League og to flotte mål mod Skive, fokuserer den unge angriber på at blive bedre.

- Det er dejligt at få anerkendelse, men jeg har fokus på, hvad der foregår på banen, og på at gøre mig så god som muligt, så Ståle har mig i tankerne, siger Carlo Holse.

Han håber, at han inden for de kommende år for alvor vil være en central spiller for klubben på og uden for banen.

- Om fem år er jeg forhåbentligt en bedre og mere moden fodboldspiller, end jeg er nu. Og så håber jeg, at jeg bliver en bærende faktor for holdet. Jeg kigger meget på William Kvist, der er en kæmpe kulturbærer her. Han bærer FCK-logoet med stolthed og er mega professionel, så ham kigger jeg meget på. Men her og nu har jeg det rigtigt godt, og klubben hjælper mig meget og tror på mig, så det er dejligt, afslutter den unge angriber.