Fra Brølet: Fast mand på lægterne

Gennem de næste fire udgivelser ser vi nærmere på, hvad der gør henholdsvis Nedre C, Øvre C, Sektion 12 og Familietribunen til et særligt sted at stå – og hvorfor det lige er den pågældende tribune, som vinder fansnes hjerter. 

Af Simone Overgaard Aaberg (Foto: Andreas Konnerup)

På Nedre C, godt oppe på tribunen, i læ for al slags vejr, kan man se en række røde, nummererede sæder reserveret til sæsonkortholdere. 

Bevæger man sig ind mod midten af rækken, finder man et sæde, som igennem mange år har været besat af den samme person. På samme røde sæde er påklistret et ’Fanaticz’-label, der udstråler et ’her sidder jeg’-statement. 

Dette jeg er Donald på 44. Siden KB blev til FCK, har Donald støttet op om klubben, og det har de seneste 12 år været som fast mand på C10. Noget, som han ikke har intentioner om at lave om på. 

Ifølge Donald bidrager tribunen med mere end bare fodbold, og det er årsagen til, at han foretrækker sin faste plads på Nedre C. 

- Man har en fantastisk god udsigt, det er der jo ingen tvivl om. Og så har jeg gennem årene mødt nogle fantastiske mennesker herovre (red. På C10), og det har gjort, at man er blevet knyttet til pladsen, lyder det fra Donald, der særligt begrunder sin kærlighed til tribunen med sin kærlighed til de mennesker, som han står omringet af. 

- Det bedste ved at stå her, det er personerne omkring mig. Det sammenhold og den jargon, som vi har kørende her… man ville ikke være det foruden.

C10 ved en tilfældighed

Som fan af KB var Donald tit gæst på den gamle idrætspark, hvilket senere hen blev til regelmæssige besøg i Parken. 

Hvor det i en årrække var gennem fribilletter og betaling ved indgangene, at Donald aflagde sit visit, så ændrede det sig med tiden til sæsonkortet til Nedre C. At pladsen blev lige på C10, var lidt en tilfældighed. 

- Det sæsonkort jeg fik i sin tid, var takket været min gamle kollega, som står og har trommen her på nedre C. Han havde på det tidspunkt købt rigtig mange sæsonkort til det her område og ville af med nogle af dem – og så tænkte jeg, dem æder jeg de billetter, lyder det fra Donald. 

I dag står han på samme plads, sammen med gode venner fra gamle dage, men også nye venner, som gennem årene er kommet til. Noget som han kan takke sin faste plads for. 

- Mange af dem har jeg lært at kende gennem pladserne her. Jeg har stået så mange år det samme sted, så man lærer jo stille og roligt folk at kende, som årene går.

Altid på lægterne 

Når FCK spiller er det langt fra altid for fulde tribuner, men blandt de, der er her, er Donald altid repræsenteret. 

For ham er tilhørsforholdet til Parken, og klubben, noget ganske særligt. 

- Jeg vil sige det sådan, at FCK, det er det tætteste, jeg kommer på at være religiøs. Det er min kirke dét her (red. Parken) og altså det her, det er min form for religion,” fortæller Donald, og understreger betydningen af det: 

- Jeg har det meget skidt, når det går dårligt – og jeg har det rigtig rigtig godt, når det går godt. Selvom humøret kan svinge på samme måde som resultaterne, så holder Donald fast i, at forholdet til FCK både er i medgang og mod-gang. 

Dette er årsagen til, at Donald er at finde på sin plads hver gang, at byens hold spiller i Parken – hvad end det er de helt sjove CL-kampe, pokalkampe, superligakampe eller endda optaktskampe forud for sæsonstart. 

- Det er ikke mange kampe, jeg misser og har misset gennem tiden. Det gælder alle kampe – også optaktskampe. Vi har tit stået og frosset en hvis legemsdel ud, lyder det fra Donald, som hentyder til resten af Fanaticz, når han bruger betegnelsen ’vi’ – en fanfraktion, som han i 2011 selv var med til at stifte. Fanaticz består af en 14-15 stykker og er alle folk, som står sammen på Nedre C. 

Her er Donalds to voksne børn også at finde i blandt. I dag er de henholdsvis 18 og 24, og har stået sammen med deres far fast i omkring fire-fem år. Fanaticz går ind for hygge og er glade for tredje halvleg, og frem for alt ser de sig selv som en ikke-voldlig fraktion. Sammen er de en del af dem, som er fast mand på lægterne.