Helsingør AWAY

En historisk tur til en historisk by, men næppe en kamp der går over i historien. Glæderne skulle overvejende findes på tribunen.

Af Marcus Munch - Sektion 12 (Foto: Benjamin Olsen)

Dagen startede for undertegnedes vedkommende på Østerport. Stationen var langt fra fyldt med FCK fans, hvilket gav en mulighed for at sidde ned på togturen og nyde den smukke, provinsielle natur der susede forbi vinduerne. Dét og selvfølgelig en Wibroe, for at sætte stemningen. 

Ifølge DMI skulle vejret i Helsingør være mere vådt end de fem forreste rækker til en Justin Bieber koncert. Togturen bød da også på en massiv skyller da vi var halvvejs, men jo tættere vi kom på Helsingør, jo mere brød solen igennem.

Lækkert vejr

Ved ankomst til byen var det decideret varmt og sensommeren satte sit præg på det der skulle blive en god dag. For mit eget vedkommende startede den på Københavneren. 

En hyggelig beværtning med et navn samt priser, der er til at forstå. Gårdhaven var fyldt med gæstende københavnere der fik serveret smørrebrød og lidt at skylle tænderne med. 

For eget vedkommende gemte jeg appetit til stadionpølsen, da der ofte er en sammenhæng mellem små stadions og gode pølser. Mere om den senere.

Stadion

Transporten til stadion var mildest talt en rodet affære, og politiet virkede ikke rigtig til at have styr på tropperne. Om end at jeg ikke har kendskab til noget ballade, var politiets kontrol mildest talt fraværende. 

Ved ankomsten til stadion skulle en del københavnere veksle værdibeviser til billet og et håndtag.

Ikke så få havde benyttet sig af det tilbud, der senere var stor debat om. Det var med til at skabe en løssluppen stemning på en tribune med plads til at slå sig løs. 

Stadion var som man forventer et 1. divisions-stadion. Ingen overdækning, transportable toiletter og skurvogne som boder. Selv toilettet var en midlertidig opstilling af plastikbeklædte festivalhegn. 

Absolutte højdepunkt ved udebaneafsnittet, må være de opstillede bænke mellem selve tribunen og banen, som i øvrigt også så ud til at være eneste faste inventar. 

Vores afsnit var tæt på udsolgt og det skabte en god, sporadisk stemning på lægterne. Da kampen var svingende, oplevede jeg stemningen til at svinge lige så meget. Det kan måske også tilskrives de mange pilsnere der var i omløb til kampen.

Pølsen

Det var blevet tid til stadionpølsen. En mindre størrelse der overlod meget til forventningen om smagen og konsistensen. Jeg fik serveret en lunken pølse med meget sprødt skind. Den var ikke bristet i overfladen og var mildest talt dårligt grillet. 

Smagen overlod desværre også en del til fantasien. Udvalget af tilbehør var imidlertid godt og 40 kroner for en stadionsvulst med to brød, må siges at være acceptabelt. Det på trods af, at forventningerne var højere end selve slutproduktet. 

Pølsen får 3 ud af 5 stjerner, pga. kedelig pølse og lidt tam tilberedning. Prisen og tilbehør trækker den op på den 3. stjerne. 

Resten af kampen gik som bekendt med et godt resultat, selvom selve præstationen overlod meget til forventningerne. Vi kunne forlade stadion med en storsejr, der dog var købt på et ekstremt billigt grundlag. 

Dog kunne det blive startskuddet til at holdet endelig fik vendt skuden og begyndte at slå igennem for alvor. I skrivende, og formentlig læsende, stund er vi dog langt fra hvor vi bør og kan være.

Helsingør-kampen var en af få store sejre vi har haft i efteråret. Dertil var rammerne hyggelige og vi fik en påmindelse om hvad fodbold i virkeligheden drejer sig om.

Udsolgte stadions i de lokale små byer. Det skaber glæde og sammenhold i samfundene. 

Jeg ser frem til en dag at besøge Helsingør igen.

Læs den anden anmeldelse af Helsingør AWAY her